Followers

Monday, February 22, 2010

selesai berguru dengan HERI

salam...first of all, aku nk ucapkan banyak2 terima kasih pada semua yang terlibat terutama sifu aku HERI..., dila and her hubby...rasa seronok sangat dapat belajar dan terus belajar dalam kelas HERI,..thanks a lot kerana telah memberi banyak tunjuk ajar dan tidak lokek dalam memberi apa sahaja ilmu ..and tak lupa gak to my new friends HUZ..semoga kita sama-sama SUCCESS dalam bidang ni...insyaallah..

yaa!! aku tidak akan berhenti di sini..kerana masih banyak lagi yang harus aku selami..dan semoga suatu hari aku akan menjadi seorang yang terkenal untuk menjadi seperti mereka dan mereka yang telah berjaya di luar sana....amin!!!

Friday, February 19, 2010

makeover kak ESMA











korang nak tahu tak?
kak ESMA ni mak andam tau..rasa takut masa nak solek kak esma ni.. ..yer la kan, mak andam tu!!!!..takut tak puas hati plak.. agak mencabar jugak sebab kak esma punya bentuk muka agak nampak bersegi skit....tapi korang tengokla sendiri kesudahannya....layanZzzz....thanks kak esma..hope kak esma gumbira ok......

Thursday, February 18, 2010

my model.. kak ITA


tengok la gambar kak ita ni SEBELUM dan SELEPAS... harap kak ita puas hati dengan hasil kerja aku..

Wednesday, February 17, 2010

model yang berikutnya:-



AFTER...

17/2/2010- BEFORE

Thursday, February 4, 2010

klik sana klik sini!!!

HERI merangkap sebagai SIFUku..
Fazlie dari arah belakang.. penat dia jadi jurukamera kami..nasib la dia LAYAAAnnn..
suka la tu...
model tengah suka nak bergambar...(gambar dalam cermin)
cepat beratur..kanak2 riang..
sifu aku pulak yang paling bergaya..hehe..
setelah berpenat...masa utk bergumbira!!
dila, adik, huz and manja

NEXT MODEL....sentuhan by HUZ..






adik aku lagi dengan MANJA jadi model HUZ plak...thanks sebab bantu kami..

NEXT MODEL....sentuhan by me..

done...




model pertama ...untuk malam seterusnya ...hasil dari sentuhanku..
(nama ...alamak!!..tak ingat lagi...heheeh..ampun yerk)

Wednesday, February 3, 2010

makeupkan adik ipar ..



lyn nak p dinner office kat SHAH ALAM...ok tak ? thanks lyn sebab percayakan hasil kerja along ok.. mamat sebelah tu hubby dia la..adik aku..BOY.. siap tunggu masa aku makeupkan lyn.. risau sangat!!!


gambar2 seterusnYA..

2 model terhangat di pasaran..
hehe..cam biasa..sesi terakhir..sebelum balik..klik,klik...
sorry tak ingat nama plak..model ni HUZ makeupkan...

heri ajar plak cara nak wat RAMBUT..

hasil dah nampak sedikit...
blend colour mata tu betul2..
heri pandang jer ...hehe..

adik aku jadi mangsa lagi..hahahha!! model sambilan yang tidak dibayar upah...
kelas kali ni heri minta AKU dan HUZ bawa model dan alat makeup sendiri, dia nak tengok apa yang diajar..
.kami praktikkan atau tidak?....
so, mari kita layannnnnZZZzz gambar2 yang ada ni..
jom nengok!!!

Tuesday, February 2, 2010

RUMUsan UNTuk HARI ke TIGa..

sebelum mula kerja...aku dok curi masa untuk mengupdate blog aku ni...hehehe...boleh ke camtu? takpe anggap jer boleh..kebetulan boss semua ade di ganu..so, ambil kesempatan la jawabnya..
* semalam kena bawa mODel...seperti biasa adik aku la mangsanya..cian dia, tapi aku rasa dia pun syok kot..yerla mana taknya dia pun teringin nak jumpa dengan HERI tu..saper la tak nak rasa dengan sentuhan heri ni kan!! .. professional makeup ok? tengok orangnya biasa jer...heheheheh...tapi makeup cantik BANGAT donGGG!!!..
*apa yang ditekankan semalam..seperti biasa..cara nak apply foundation tu, supaya bila blend nampak soft jer..tak bercapuk katanya..hehe..yer pak!! saya turuti... dengan HERI ni kelas tak jadi boring sebab HERI banyak cerita and banyak pengalaman...so banyak yang kami share ..ditambah plak dengan dila nya celoteh dan hubbynya..en. fazlie..kelas jadi meriah tau!!
*niat dihati semalam nak masukkan semua gambar yang aku ambil masa kelas berjalan..ttp almaklumla..bila balik..hero and heroin kecik aku dok tunggu depan pintu..yeyeyeye!! ibu balik..(ayat anak aku cam ni...ibu ni setiap hari g sekolah jer..) alamak!!! ibu belum pofular lagi anak dah banyak tanya ..camana? tapi mesti think positive....kena korban skit la sayang... nasib la hubby banyak membantu.. thanks sayang..emmmuahhh!!!
*kesimpulannya....TDO laaaaa.....

SECONd dAy...KELAs hERI..

tinggi nya i..heheh(jangan marah !!!)
bergambar dengan sifu after makeup done...
dap2kan sponge tu...biar nampak cantik...
hasil selepas semuanya selesai ....

ni la huz..member kelas i..cantik tak dia? after makeup ...

AKU tengah nak apply foundation cap KRYOLAN....hehhehe...sambil diperhati oleh sifuku HERI..."pegang sponge tu betul2"...(sifu cakap)...penuh perasaan dengar arahan...semangat kan?